perjantai 14. huhtikuuta 2017

Loppuneet ja uudet tuotteet 1-4/2017

Noin neljässä kuukaudessa ei ole montaa kosmetiikkatuotetta loppunut. Kuten arvelinkin, niin mitä vähemmän itsellä on tuotteita, sitä hitaammin ne kuluvat. Välillä tekisi niin kovasti mieli ostella kokeiltavaksi jotain uutta ja mielenkiintoista, mutta aika hyvin olen onnistunut hillitsemään itseni. Edelleen haaveilen tilanteesta, jossa suurin osa käyttämästäni kosmetiikasta olisi itse tekemääni ja esimerkiksi shampoot ja saippuat olisi kiinteässä muodossa, jolloin välttyisi pakkausmuovin käyttämiseltä. Erittäin tarkasti olen kartoittanut, mitä kosmetiikkaa ylipäätänsä tarvitsen arkirutiineissani. Tällä hetkellä rutiinit ovat entiseen verrattuna muuttuneet sen verran, että en enää koekaan tarpeellisiksi mm. seerumeita ja jokapäiväistä silmänympärysvoiteen käyttöä, jotka ovat jo vuosikausia olleet mukana ihan itsestäänselvyyksinä. Iho on kuitenkin pysynyt vähintään yhtä hyvänä kuin aiemminkin.

Hiustenpesuväliä olen onnistunut pidentämään. Kolmantena päivänä edellisestä hiustenpesusta hiukset alkavat näyttää siltä, että ne on pakko pestä, mutta ehkä kuivashampoota käyttämällä sitäkin saisi vielä jatkettua, jos haluaa. Onko tässä kyse SLS-vapaiden shampoiden käytöstä vai mistä, että päänahka ei rasvoitu samalla tavalla, en tiedä.

Viimeisimmän muuton yhteydessä karsin suurimman osan hiustuotteistani, koska totesin, että ne on jo monta vuotta odottaneet käyttöä ja luultavasti tulisivat odottamaankin monta vuotta eteenpäin. Turha pitää varastoa tuotteista, joita haluaisi kokeilla, mutta kuitenkaan ei tule käytettyä. Nyt tässä pisteessä huhtikuussa 2017, olen saanut kasvatettua takaisin kokonaan oman hiustenvärini. En ole värjännyt hiuksia 1,5 vuoteen (viimeksi syyskuun alussa 2015), ja ajatus täysin "omista" hiuksista tuntuu ihanalta, vaikka väri onkin hieman tummempi mihin olen tottunut. Mielenkiinnolla seuraan, huomaanko jotain muutoksia hiusteni kunnossa. Olen myös aika laiskistunut hiusöljyjen kanssa, vaikka pitkään rutiineihini kuului myös öljy tai joku muu hiuksiin jätettävä hoitoainesuihke. Viimeisimmän inventaarion jäljiltä jätin pari öljyä itselleni, jotka kuitenkin ovat peruskemikaaliaineita. En ole testannut puhtaiden luonnonöljyjen käyttöä latvoihin juurikaan sen takia, että nyt värjäämisen lopetettuani ja säännöllisten hiustenleikkausten ansiosta latvojen haaroittuminen on vähentynyt


Loppuneet tuotteet:

Ensimmäisenä vasemmalla Lumenen Rauhoittava kasvonaamio, joka ei kylläkään loppunut, mutta se on jo vähän vanhentuneen tuoksuinen ehkä, ja lisäksi sille ei ole ollut käyttöä kun en ole jaksanut tehdä syvällisempiä ihonhoitotoimenpiteitä itselleni.

Urtekramin Kookos-käsivoide oli omaan makuuni liian voimakkaantuoksuinen, ihan mukava käyttää, mutta en halua ostaa uudestaan ainakaan samaa tuotetta.

Santen hammastahnan ostin, kun halusin kokeilla ekologisempaa hampaidenpuhdistusta . Olen käyttänyt pari tuubia Weledan suolahammastahnaa, josta olen pitänyt, mutta miinuksena fluorittomuus (johtuuko siitä, että hampaista löytyi viime hammaslääkärikäynnillä kaksi reikää?). No tässä Santessa oli fluoria, mutta ei jättänyt suuta yhtä raikkaan ja puhtaan tuntuiseksi.

Lumenen CC-voide taas. Ja uusi on ostettu tilalle. Jos löytäisin vastaavan tai vielä paremman luonnonkosmetiikasta, niin vaihtaisin ehdottomasti, mutta tällä hetkellä kynnys alkaa kokeilemaan ja etsimään uusia on erittäin korkea.

Takana Dermosilin kuivashampoo, josta en nyt muista mitään kerrottavaa valitettavasti. Tämän pullon jälkeen en ole omistanut yhtään kuivashampoota, vaikka olenkin ennen ollut niiden "suurkuluttaja". Osasyynä on ehkä se, että pullot kuluvat nopeasti = roskaa kertyy, toinen syy on se, että mielellään siinä vaiheessa, kun hiukset alkavat tuntua likaisilta, haluan pestä ne puhtaiksi. Nuorena käytin kuivashampoona talkkia, ja nytkin jatkossa voisin ehkä kokeilla tarvittaessa jotain vastaavaa, kuten keittiökosmetiikkaa, vaikka kaakaojauhetta nyt kun hiukset eivät ole enää niin vaaleat.

Born to Bion Monoi-kuivaöljysuihke loppui hyvin nopeasti käytön aloitettuani. Siis tuo pullo kesti kolmisen viikkoa, mikä on mielestäni melko epäriittoisaa, kun normaalisti öljyt kestävät melkein liiankin kauan. Mutta hyvä näin, koska ostin sen Sokokselta poistolaarista ja parasta ennen-päiväys on merkitty 12/16. Tuoksu on hyvä ja tätä oli erittäin kiva käyttää.

Urtekramin Ruusu-deodorantti oli ihan ok, mutta suosikkini on edelleen aloe vera-versio.

Yves Rocherin shampoon ostin loppuvuodesta YR:n loppuunmyynneistä. Tuoksu ei ollut mielestäni erityisen hyvä, mutta pesi hyvin hiukset.

Lumenen Crystal Radiance Primer on hyvin vanha tuote, jota olin jemmaillut taas odottamassa käyttöönpääsyä ja nyt sekin sitten loppui vihdoin. En enää kaipaa myöskään primereitä meikkirutiineissani, joten käytin tämän pois vain käyttämisen ilosta. Se tasoitti kyllä ihoa hyvin, antoi luvattua hehkua ja kosteuttikin jonkun verran, eli ihan mainio tuote.

Inkuton mustasaippua loppui jo sen verran kauan sitten, että en nyt taas muista mitä siitä pitäisi kertoa. Yhdessä vaiheessa käytin sitä kasvoille, mihin se tuntui kuitenkin liian kuivattavalta. Lopulta taisi mennä käsisaippuana.

Ja viimeiseksi Lancomen Doll Eyes-ripsiväri jo ties monettako kertaa. En jatkossa haluaisi enää laittaa ripsiväriin niin paljoa rahaa, ja kiinnostaisi myös luonnonkosmetiikan tarjoamat vaihtoehdot, pitää perehtyä asiaan :)

 Uusia tuotteita ei ole montaa tullut. Juuri käytyäni pienellä reissulla Turussa, muutuin vähän "hövelimmäksi" ja ostin jalkavoiteen sekä käsivoiteen.

Jalkavoide on Peclavus-merkkinen halkeama/kovettumavoide. Tykkään käyttää sitä, vaikka itselläni ei varsinaisesti olekaan kumpiakaan, mutta olen erityisesti rakastunut tuotteen inciin:


Manteliöljyä, risiiniöljyä, mehiläisvahaa, lehtikuusiuutetta, mustakuusta, jojobaöljyä, oliiviöljyä, karnaubavahaa, propolisuutetta jne. Sisältää myös pihkaa. Tosi hyvä voide! Tämän sain vähän niin kuin kaupanpäälle käytyäni tuttavani kauneushoitolassa.

Oliivishampoota ostin nyt uuden pullon, kun se YR:n shampoo loppui. 

Turun reissulta tuli ostettua Laveran Karpalo-käsivoide, joka on näköjään anti-agein myös :D no ei se mitään! En ole ennen kokeillut Laveran tuotteita, mutta tämä ihastutti tuoksullaan. Hinta Ruohonjuuressa oli 7,55e.

Pomolta tuli Thaimaan tuliaisina Kookoshuulivoide, joka tuoksuu todella hyvältä ja tuntuu kosteuttavan ihan tarpeeksi tehokkaasti.

Hoitolatukusta tilasin Phyt's-merkkisen Phyt'ssima-kasvosaippuan. Olen nyt kerran vasta kokeillut sitä, niin en osaa oikein sanoa tästä muuta kuin että tuoksuu erittäin voimakkaasti. Tuoksu on kyllä ihan hyvä onneksi, mutta haittaa kuitenkin hieman, onneksi tuoksu tuntuu hieman haihtuneen nyt kun sitä on kasteltu. Tässä siitäkin vielä incilista:


Seuraava tilannekartoitus tulee sitten ehkä kesän lopulla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti